Carlo en Ilse renoveren woning uit de jaren '60

Carlo en Ilse renoveren woning uit de jaren '60

Carlo en Ilse uit Diepenbeek zijn eigenaar van een woning uit de jaren ’60. Een lekkend dak was de aanleiding om na te denken over een renovatie van de woning. “Wij lazen in het infoblad iets over een Huisdokter en de Duwolimlening,” zegt Ilse. “Omdat we zelf te weinig technische kennis hebben, maakten we een afspraak bij Dubolimburg. En daar zijn we nog steeds zeer blij mee: we kregen advies op maat, begrijpbaar en helder!”

Huisdokter Raf inspecteerde de woning en vertelde Carlo en Ilse op welke punten hun huis voor verbetering vatbaar was. “En dat bleek op zich mee te vallen,” zegt Ilse, “maar er waren toch bepaalde aandachtspunten. De Huisdokter vertelde ons dat het dak niet alleen hersteld, maar ook beter geïsoleerd kon worden. Dat we daar onmiddellijk veel geld mee spaarden en dat de investering zich dus snel zou terugbetalen. Ook de ramen gaan we aanpakken: we hebben condensvorming in de dubbele beglazing, dus die wordt vervangen door beter isolerend glas. Zodat we ook daar besparen.”

“Offertes zijn niet altijd even duidelijk”

Heeft het advies van de Huisdokter concrete resultaten gehad? “Jazeker,” zegt Ilse. “We hebben naast de technische informatie ook veel tips gekregen om energie te sparen en ons wooncomfort te verbeteren. Werken zijn er nog niet uitgevoerd. We hebben offertes opgevraagd bij verschillende dakwerkers, maar omdat die telkens een andere oplossing voorstelden, zijn we beginnen te twijfelen. Want we weten niet welke manier van renoveren de beste is. Als we de offertes hadden gehad toen de Huisdokter langskwam, had hij die samen met ons kunnen overlopen en ons objectief kunnen vertellen welke manier van werken het best bij ons huis zou passen. Misschien moeten we hem nog maar eens laten komen (lacht).”

ZELF OOK ADVIES NODIG? RESERVEER HET HIER!