Er zit asbest in mijn woning. Wat nu?

Er zit asbest in mijn woning. Wat nu?
Heb je een vermoeden van asbest in je woning? 

Een asbestdeskundige komt ter plaatse en geeft uitsluitsel (als je nog geen geldig asbestattest van je woning hebt). 

Je krijgt na afloop van het bezoek van de asbestdeskundige een rapport. Dit rapport bevat de aanbevelingen van de expert, een beschrijving van de uit te voeren werken en een meetstaat. Dit rapport helpt je om op een gerichte manier één of meerdere offertes op te vragen bij de door Dubolimburg geselecteerde aannemers van het aannemerscollectief. Het is belangrijk dat je de werken laat uitvoeren door één van de aannemers uit het collectief van Dubolimburg. Alleen dan kan je aanspraak maken op de premies voor de verwijdering van asbest. De lijst van aannemers die deel uitmaken van het collectief van Dubolimburg vind je hier. 

RENOVATIEBEGELEIDING

Indien uit het rapport van de asbestdeskundige blijkt dat het dak van de woning gerenoveerd moet worden, kan je via Energiehuis Limburg renovatiebegeleiding krijgen. Op de website van Energiehuis Limburg vind je hierover meer info. Via dit kanaal kan de ‘Mijn VerbouwBegeleiding’ ook worden aangevraagd.

Heb je een vermoeden van asbest in of om de woning? Wil je het aanwezige asbest op een veilige en professionele manier laten detecteren, verwijderen en afvoeren?

Download dan dit AANMELDINGSFORMULIER en bezorg het ingevuld en ondertekend aan karen.smets@dubolimburg.be. 

Bekijk hier de video over de Asbestverwijderingscampagne.