Serafien en Jelle uit Lummen renoveren met de Huisdokter

Serafien en Jelle uit Lummen renoveren met de Huisdokter

Serafien en Jelle uit Lummen willen hun woning zo energiezuinig mogelijk maken. Zij riepen daarom de hulp van De Huisdokter in, die hen objectief en onafhankelijk advies op maat van hun renovatie gaf. “Wij zijn zeer tevreden,” zegt Serafien.

HOE HEBBEN JULLIE DE HUISDOKTER LEREN KENNEN?
Mijn zus en schoonbroer hadden enkele jaren geleden al bezoek gekregen van de Huisdokter, en zij waren enthousiast over zijn advies. Vooral omdat het geen algemene informatie is die je krijgt, maar echt advies op maat van jouw eigen woning.

WAAROM HEBBEN JULLIE ADVIES GEVRAAGD?
We willen onze woning energiezuinig maken zonder het wooncomfort uit het oog te verliezen. We hadden een plan om de woning vooral op het vlak van isolatie aan te pakken. Maar we wilden van een specialist horen hoe we dat precies moesten doen. En gelukkig maar: een goed stappenplan is essentieel voor een geslaagde renovatie.

WELK INZICHT HEEFT DE HUISDOKTER JULLIE GEGEVEN?
We hebben vooral onthouden dat we altijd moeten uitgaan van een overkoepelend plan voor de hele woning. En dat we de volgorde van de ingrepen goed moeten overdenken: anders ga je bepaalde aspecten misschien niet helemaal goed aanpakken; dingen die je later niet meer kunt rechtzetten. De Huisdokter heeft ons ook een gouden tip gegeven, namelijk dat je de isolatie van je muren beter tot onder het bodemniveau kan doortrekken. Zo vermijd je een koudebrug!

ZOUDEN JULLIE HET ADVIES AAN ANDERE VERBOUWERS AANRADEN?
Zonder enige twijfel. Informatie over renoveren vind je overal op internet, maar er is zoveel info en vaak is die tegenstrijdig. Plus: de Huisdokter werkt op maat van jouw huis. Dat is een service die we echt zeer op prijs hebben gesteld!