Sanja uit Alken renoveert in stappen

Sanja uit Alken renoveert in stappen

De Huisdokter van Dubolimburg bezocht Sanja Frederix in Alken, die haar voormalige sociale woning met een beperkt budget energiearmer wil maken. “Ik ben superblij met het advies,” zegt Sanja, “ik heb heldere antwoorden gekregen op mijn concrete vragen. Iedereen die verbouwt, zou beroep moeten doen op de Huisdokter!”

De woning van Sanja – die er samen met haar partner en twee opgroeiende kinderen woont - is een al wat oudere rijwoning die aan renovatie toe was. Weinig of geen isolatie, onbestaande ventilatie, verouderde manier van verwarmen. Haar budget is echter beperkt, maar dat hoeft volgens de Huisdokter geen belemmering te vormen. “We werken stapsgewijs. De eerste aandacht gaat naar de gebouwschil, en dan vooral de ramen en spouwmuurisolatie.”

Door het beperkte budget moeten de investeren goed gekozen worden. “We sukkelen wat met onze gasketel,” zegt Sanja, “dus we willen die vervangen door een condenserende gasketel, om zo te sparen op energiekosten. We overwegen eventueel een zonneboiler, maar omdat mijn kinderen bijna volwassen zijn, twijfelen we nog over het rendement daarvan. En verder is het bijisoleren van de zolder een optie. Die is nu wel geïsoleerd, maar de Huisdokter heeft ons gezegd dat meer isoleren altijd een goede zaak is.”

Sanja is heel tevreden over de Huisdokter. “Nu voel ik me echt een pak zekerder en kan ik op een betere manier onderhandelen met leveranciers en aannemers te praten. Nu weet ik tenminste wat ik kan vragen en  wat me precies wordt aangeboden in offertes. Ik heb nu geen angst meer om een domme vraag te stellen (lacht). Ik ga jullie advies via mijn werk aan zowel collega’s aanbevelen!”

ZELF OOK ADVIES NODIG? RESERVEER HET HIER!