07
Nov
2022

VERDUBBELING PREMIE WARMTEPOMPBOILERS!

VERDUBBELING PREMIE WARMTEPOMPBOILERS!
 
De Vlaamse regering heeft op 27 oktober beslist om de premie voor warmtepompboilers te verdubbelen van 450 naar 900 euro. Deze premie geldt retroactief voor elke warmtepompboiler met factuur vanaf 1 juli 2022. De subsidies voor thuisbatterijen worden dan weer versneld stopgezet. Maar wist je dat, als je zonnepanelen hebt, je een warmtepompboiler ook kan gebruiken als thermische batterij?  Deze hogere premie loopt tot eind 2025.
 

Zeker voor wie nu zijn sanitair warm water verwarmt met een elektrische boiler is een warmtepompboiler erg interessant. Het elektriciteitsverbruik daalt met 66%. Gemiddeld verbruikt een elektrische boiler 2000 kWh elektriciteit per jaar. Met een warmtepompboiler is dat nog 666 kWh, een besparing van 1334 kWh (volgens de actuele prijzen is dat een besparing van ruim 1000 euro per jaar). Een warmtepompboiler kost gemiddeld ongeveer 3500 euro.

En als u zonnepanelen hebt, kunt u bovendien een groot deel van het jaar, een deel van uw overtollige zonne-energie in deze thermische batterij opslaan, dat verhoogt uw zelfverbruik en verlaagt uw energiefactuur. Bovendien kan een warmtepompboiler slim worden aangestuurd in functie van de eigen productie van uw zonnepanelen, maar ook, in het geval van een dynamisch elektriciteitscontract, op het ogenblik dat er veel aanbod is van elektriciteit op het net en er lage prijzen moeten worden betaald.