14
Feb
2020

Laat asbest veilig verwijderen met De Huisdokter

Laat asbest veilig verwijderen met De Huisdokter

Heb je asbest in huis? Limburg.net, provincie Limburg en De Huisdokter (Dubolimburg) lanceren met de steun van Ovam een gezamenlijk aanbod om veilig asbest te verwijderen en af te voeren. Dankzij dit nieuwe aanbod kan je asbestafval door een gespecialiseerde firma veilig laten verwijderen, zelf afbreken en aan huis laten ophalen of zelf naar het recyclagepark brengen. De campagne van De Huisdokter start op 4 mei, maar je kan je NU al aanmelden!

Asbest werd vroeger veelvuldig gebruikt in de bouwsector. In de loop der jaren werd echter duidelijk dat asbestvezels inademen ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Daarom is het sinds 2001 verboden om asbest te gebruiken en asbesthoudend materiaal te verhandelen in België. Er is vandaag echter nog steeds veel asbest aanwezig in en rond onze woningen. Limburg.net, de provincie Limburg en De Huisdokter (Dubolimburg) lanceren daarom een gezamenlijk aanbod om het verwijderen en afvoeren van asbest veilig en gemakkelijk te maken. 

Asbest dat (hecht)gebonden en in goede staat is kan u eventueel zelf verwijderen. Uiteraard moeten hierbij wel de nodige veiligheidsvoorschriften worden gevolgd. Mensen die zelf aan de slag gaan, kunnen vanaf 30 maart voor het afvoeren van het asbest gebruik maken van de nieuwe ophaling aan huis van Limburg.net.  Naast het nieuwe aanbod voor ophaling aan huis veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moest asbest vanaf 30 maart verplicht verpakt worden gebracht.

Kies voor een professionele verwijdering met De Huisdokter

Twijfel je over welk soort asbest het gaat, of het nog in goede staat is of laat je het asbest liever afbreken door een professional? De Huisdokter van Dubolimburg) biedt twee begeleidingsformules voor een professionele, veilige en zorgeloze asbestverwijdering van dakbedekking, gevelbekleding en isolatie rond oude verwarmingsleidingen bij particulieren. Zowel voor dakbedekking, gevelbekleding als leidingisolatie.

ONTDEK HIER HET AANBOD VAN DE HUISDOKTER