09
Sep
2019

Slooppremie aanvragen wordt gemakkelijker

Slooppremie aanvragen wordt gemakkelijker

Vraag jij nog voor 31 oktober 2019 een vergunning aan voor een totaalrenovatie? Goed nieuws: je komt in aanmerking voor de sloop- en heropbouwpremie van 7.500 euro. Meer zelfs: de aanvraagprocedure voor deze premie versoepelt. Die bleek voor verbouwers onduidelijk of te streng.

Wil je aanspraak maken op de premie van 7.500 euro? Dan moest je zowel een sloop- als een heropbouwvergunning (of een gecombineerde) aanvragen, de aanvraag voor de premie binnen de maand na de vergunningsaanvraag indienen én bewijs leveren in de vorm van foto’s of facturen van de afbraakwerken. Dat is nu niet meer het geval. De oplossing is drieledig.

De oplossing bestaat uit drie delen: volg je de normale procedure en vraag je een gecombineerde sloop- en heropbouwvergunning aan? Dan krijg je voortaan drie maanden in plaats van één om de sloop- en heropbouwpremie aan te vragen. Als je te laat was, kan je je nog tot en met 30 september 2019 regulariseren op energiesparen.be/slooppremie. Kon je geen gecombineerde sloop- en heropbouwvergunning voorleggen, heb je uitstel gekregen tot 31 maart of heb je je aanvraag te laat ingediend? Dan kan je de premie nog aanvragen tot en met 30 september. Voldoe je aan alle vereisten, maar vroeg je geen premie aan omdat je te laat was? Dan krijg je ook tot en met 30 september de kans om dat wel te doen.

De premie bestaat sinds 1 maart 2019 en geldt voor sloop- én heropbouwvergunningen die zijn aangevraagd in de periode van 1 oktober 2018 tot en met 31 oktober 2019

Bron: Livios.be