20
Feb
2023

Infosessies aanleggen groendak/groengevel

Infosessies aanleggen groendak/groengevel

Dubolimburg en de provincie Limburg nodigen je graag uit voor een van de infosessies over groendaken en groengevels.

Tijdens het volgen van één of meerdere infosessies ontdek je hoe je jouw woning kan aanpassen aan het veranderende klimaat (= klimaatrobuust maken). Zo weet je wat er nodig is en hoe je zelf aan de slag kan gaan om van jouw woning een plek te maken om ook in de toekomst van te genieten.

Het aanbod bestaat uit twee infosessies, die dieper ingaan op groendaken en groengevels. Bekijk HIER waar en wanneer de infosessies in jouw buurt plaatsvinden.

INFOSESSIE GROENGEVELS

Wie zijn gevel of straat wil opfleuren, kan dat doen met klimplanten. Die zorgen voor zuivere lucht, verkoeling in de zomer, extra zuurstof, minder CO2 en meer biodiversiteit. Tijdens deze infosessie ontdek je welke mogelijkheden er zijn met klimplanten en waar je best rekening mee houdt bij de planning en aanleg. Zoals wanneer gebruik je een klimhulp of groeibegrenzer? Welke klimplanten kies je best kiest per situatie en vooral welke stappen je best zet om je gevel geschikt te maken voor een groengevel waar je levenslang plezier van hebt. 

Lees meer

INFOSESSIE GROENDAKEN
Groendaken bestaan al sinds de oudheid en zijn sedert enkele decennia opnieuw aan een opmars bezig door hun klimaatpositieve voordelen: een groendak brengt meer natuur, voorkomt wateroverlast, buffert tegen luchtvervuiling en zorgt voor verkoeling binnen én buiten. Maar hoe begin je aan deze klus en maak je je dak klaar voor een groendak? Hoe is een groendak opgebouwd en welke planten kan je op je groendak aanleggen? En misschien wel de meest relevante vraag is mijn woning wel geschikt voor een groendak? En hoe kom ik dit te weten?

Lees meer